Бизнес Култура

Откриха престижна българо-румънска изложба-живопис в “Лайтхаус ризорт”

По изключително изискан начин и в наситена арт атмосфера премина откриването на изложбата-живопис в “Лайтхаус ризорт”, на едни от знаковите имена на българското и румънско изящни изкуства.

Събитието, което се състоя на 10 ноември, в основната зала на “Лайтхаус хотел”, събра меценати, ценители и специално поканени за арт-форума, гости.

Домакините от “Лайтхаус”, абсолютно в стила на високата категория на голф и спа комплекса, бяха подготвили изискано и стилно коктейлно меню, за изложбеното откриване.

Авторите-участници в ноемврийския пленер имаха възможност да споделят впечатления и да изкажат благодарствени думи, свързани с едноседмичната работа на територията на голф и спа ризорта.

Основните впечатления – съвсем основателно, бяха свързани с красивите природни дадености на това великолепно кътче от крайморския североизток. Неминуемо, похвалите бяха в огромна степен към домакините – за организацията им, издържана на световно ниво, според споделеното от взелите думата на официалното откриване. Имайки предвид авторитета на авторите, както и възможностите, които са имали през време на своите пътувания в различни части на света – споделеното прозвуча изключително престижно, от гледна точка както на домакините, така и на региона, като част от глобалното арт общество.

Участници, които работиха по създаване на художествени творби, на територията на “Лайтхаус Голф и Спа ризорт” бяха:

  • От България – проф. Димитър Чолаков, проф. Валери Чакалов, Димитър Рашков, Здравко Палазов, Валентин Узунов, Христо Христов, Чавдар Петров, Владимир Чукич, Мартина Караиванова, Анамария Коева, Владимир Пенев, Станимир Видев, Николай Янакиев.
  • От Румъния – Флорентина Маринеску, Мария Битулеску, Релу Битулеску и Мирча Роман.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *