Бизнес Водещи новини - дясно

Златни медали за “Недко Недков-Овчарово” от изложението “Светът на млякото”

Със “Златен медал с диплом” бяха отличени всички нови изделия, с които фирма “Недко Недков – Овчарово” ЕООД , участва в провеждащото се в Интер Експо център в София изложение “Светът на млякото”, съобщи за Про Нюз Добрич Светла Георгиева, която представя компанията на форума.

За трета поредна година продуктите с марка “Добротица” се завръщат от престижното изложение с най-високите отличия. Тази година златото заслужиха домашно заквасена сметана 30%, айрян “Добротица”, кисело мляко “Добротица” с 2% масленост.

Освен, че сме наградени, радващото е, че продуктите ни са търсени и разпознаваеми от клиентите, посочи Георгиева.

Фирмата участва и в другото провеждащо се по същото време изложение “Месомания”. Там тя се представя с продукти, които са произведени на ишлеме от месо от фермите на “Недко Недков – Овчарово”, където се отглеждат крави от породата Холщайн. Те също бяха посрещнати много добре, сподели Георгиева.

Общо 38 фирми получиха признанието „Златен медал с диплом“ за качествени и оригинални пазарни продукти и адитиви, представени на най-големите в България изложения в хранително-вкусовата индустрия през тази година. Международните специализирани изложби Месомания, Светът на млякото, БУЛПЕК, Салон на виното и Интерфуд и дринк се провеждат от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център, София.  Компаниите призьори грабнаха 88 златни медала за различни пазарни продукти, които впечатлиха 11-членното жури на комисията. Председател на комисията беше директорът на Дирекция „Контрол на храните“ на Българската агенция по безопасност на храните д-р Любомир Кулински. Уникални месни, млечни, хлебни и сладкарски продукти и отлични вина получиха високата оценка на професионалисти във всеки един от секторите в хранително-вкусовата индустрия.

В изложение МЕСОМАНИЯ отличия получиха 11 месопреработвателни предприятия, които представиха 29 месни продукти. Изложение СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО отличи осем млекопреработвателни предприятия, които представиха 21 млечни продукти. От „БУЛПЕК“ шест фирми получиха награди за 14 продукта. От изложение ИНТЕРФУД&ДРИНК девет фирми взеха награди за 17 свои продукта. В изложение САЛОН НА ВИНОТО четири фирми получиха приза „Златен медал с диплом“ за седем свои вина.

Целта на конкурса „Златен медал с диплом” е да се поощри и насърчи хранителния бизнес при производството и предлагането на български храни с доказани и уникални качества.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *