Добрич Общество

С нов кредит довършват блок „Добрич”, за който собственици чакат вече 30 г.

Обществено обсъждане на предложение за поемане на дългосрочен дълг обяви Общината в Добрич. Целта е да се обсъди поемане на дългосрочен дълг, чрез провеждане на  процедура за избор на кредитна институция, с която да сключи договор за кредит.

Максималният размер на дълга е 2 500 000 лева.

Става въпрос за дългосрочен дълг, поет с договор за общински заем. Средствата ще се използват за строително-монтажни работи по довършване  на ЖБ „Добрич“. Сумата трябва да бъде усвоена за 12 месеца.

Погасяването на дълга трябва да стане до 6 години, считано от датата на подписване на договора за кредит. Гратисният период за главницата е 12 месеца. Без такси за предсрочно погасяване.

Максималният лихвен процент е не повече от 2,5 %, фиксиран годишен лихвен процент. Главницата ще се изплаща от собствени бюджетни средства. Кредитът ще се покрива от учредяване на залог върху настоящи и бъдещи парични вземания.

Общественото обсъждане ще се проведе на 16.11.2018 г. от 16,00 часа в Голямата заседателна зала в сградата на общината. На адрес dobrich@dobrich.bg  и на телефон 058/600 416 до 23.11.2018 г. се приемат мнения, предложения и становища, които ще бъдат неразделна част от протокола от обсъждането.

Към днешна дата дългът на Общината възлиза на 7 969 291 лв. Остава и задължение по финансовата корекция към Управляващия орган на стойност 1.4 млн. лв., съобщиха преди дни от общинската администрация и посочиха, че  за последните три години общинският дълг е намален с 4 483 000 лева.

 

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *