Образование Шабла

Модерно мултифункционално игрище откриха в Шабла на Архангеловден

Ново мултифункционално игрище, в двора на шабленското СУ „Асен Златаров“, е било открито в деня на Св. Архангел Михаил, превръщайки го в двоен празник за учениците, съобщиха от административния пресцентър в Шабла.

Средствата за спортното съоръжение (119 304 лв.) са осигурени от Министерство на образованието и науката, а строителните дейности са приключили в заложения срок.

На многофункционалното игрище може да се играе и за мини футбол и уличен баскетбол. Изпълнител на проекта е специализираната фирма в изграждане на спортни терени „Есен Спорт“ ООД Варна. Игрището е 1200 м2, с петслойна акрилна система Courtsol Tournament ITF class 2, разполага с игрище за мини футбол и двеигрища с професионални баскетболни системи с поликарбонатно стъкло, стрийт-фитнес с уреди на Титан, DIN EN certified.

Лентата, по време на откриването са прерязали Мариян Жечев – кмет на община Шабла, председателят на ОбС Шабла, д-р Йорданка Стоева и директорът на СУ „Асен Златаров, Петранка Валентинова. Гост на церемонията е бил и Калоян Койчев, ст. експ „Професионално образование и обучение“ в РУО Добрич.

За празника, мажоретният състав към ОДК Шабла, с ръководител Надя Иванова, са представили своя програма за присъстващите, а ученици от X-ти и XI-ти клас на училището, са изпълнили демонстрационни упражнения на стрийт-фитнес уредите.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *