Водещи новини Общество

Младоженци избраха да дадат живот на нова гора в Балчишко

Едно ново семейство – токущо врекли се във вярност един към друг, реши да даде живот на 2 декара нова гора, която предстои да бъде залесена на територията на Държавно ловно стопанство – Балчик, съобщиха за благородния жест от пресслужбата на държавната институция.

Младоженците Галя Шишкова и Джулиан Парментер са предпочели да предложат на гостите за сватбеното си тържество, да не им купуват цветя, а предвидените за целта средства, да бъдат събрани, за да се използват за нещо хубаво и трайно, а именно – да бъде създадена нова гора. Една гора от млади растения, които тепърва да се развиват и също да дават живот.

Никола Рахнев – председател на фондация „77“, разказва: “В началото на тази година с мен се свърза Галя. Тя ми каза, че и предстои да сключи брак, но иска хората, които ще дойдат на сватбата да не и подаряват цветя, а да дарят парите и с тях да бъдат купени дръвчета за залесяване”.

След сватбата Галя и Джулиан са предоставили на фондацията 500 лева, с които да бъдат закупени 700 дръвчета.

Фондация „77“ от години привлича доброволци, желаещи да участват в създаването на нови гори. По идея на Никола Рахнев стартира и инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ – идея, която набира все повече поддръжници, особено сред младите хора в България. Фондацията работи в сътрудничество с МЗХГ, като до момента има три съвместни залесителни кампании с ДГС-Варна, уточняват от там.

Подкрепяме инициативата – прекрасно е двама души, създавайки семейство, да създадат и гора, която да расте заедно с децата им,  и която да се превърне в жива памет за внуците им, се казва още в информацията от горското дружество.

ДЛС Балчик е решило от своя страна да подари още 700 дръвчета и да залеси с тях общо 2 декара гора – гората на Галя и Джулиан.

“Надяваме се скоро щастливите младоженци скоро отново да си дойдат, за да могат да видят своята гора. Идеята им е прекрасна и с жеста си те спечелиха не само хората от Балчик, но имат и много последователи от цялата страна”, категоричен е инж. Радослав Радев – зам.-директор на ДЛС – Балчик .

Тъй като в момента почвата е много суха, прихващането на младите дръвчета би било трудно. По тази причина, от стопанството са решили да направят залесяването в края на месеца, когато се очаква да паднат първите за тази есен валежи.

С нови 52 декара млади гори, предстои да бъде залесено през този месец в района на ДЛС – Балчик.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *