Балчик Култура Туризъм

Видни художници и графици от България и Румъния редят изложба в Лайтхаус

Изложба на именити художници от България и Румъния ще бъде представена в „Лайтхаус Голф енд Спа хотел”. През последната седмица те са творили, вдъхновени от красотата на природата и архитектурата в голф комплекса.

Произведенията им ще бъдат подредени в централната зала на хотела, като откриването на изложбата ще бъде на 10 ноември от 18 часа.

В събота техните творби ще бъдат представени на вниманието на ценителите на изящното изкуство.

Почитателите на живописта ще могат да се докоснат до таланта на художници като проф. Димитър Чолаков, проф. Валери Чолаков, Димитър Рашков, Здравко Палазов, Валентин Узунов, Христо Христов, Чавдар Петров, Владимир Чукич, Мартина Караиванова, Анамария Коева, Владимир Пенев, Станимир Видев, Николай Янакиев.

Румънската живописна школа е представена от Флорентина Маринеску, Мария Битулеску, Релу Битулеску и Мирча Роман.

Проф. Димитър Чолаков е изключителен майстор на абстрактната композиция, който издига лятната тема във високите етажи на изящното изкуство и застава пред своите почитатели с една впечатляващо единна колекция. Той е дългогодишен директор на Градската художествена галерия в Търговище, професор в ШУ „Еп. Константин Преславски“. Има и заклети колекционери, които редовно следят всяко негово представяне и слагат червени точки на картините още преди откриването на всяка нова изложба.

Проф. Валери Чолаков ръководи катедрата „Визуални изкуства“ към Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Димитър Рашков има над 50 самостоятелни изложби и 7 награди, между които и Сребърно Възраждане за постижения в скулптурата.  Бил е преподавател в Художествената гимназия в Казанлък, главен художник на община Карлово и уредник на Градска художествена галерия, на която до 2004 е и директор.

Здравко Палазов работи в областта на живописта и рисунката, илюстрацията и художественото оформление. От 80-те години насам Здравко Палазов е реализирал над 100 самостоятелни изложби у нас и в чужбина. Валентин Узунов е завършил живопис в НХА – София при акад. Светлин Русев. Работил и живял в Париж с помощта на френската фондация „Арт Диалог”. Участва в редица национални и международни пленери и симпозиуми. Председател на Регионалното дружество на художниците към СБХ – Ловеч. Директор на Художествена галерия – Ловеч. Владимир Чукич е брилянтен график, произведенията му се отличават с чист рисунък, майсторско боравене с различни графични техники и интригуващи сюжети.

LIGHTHOUSE GOLF БГ
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *