Култура

Формация Soul voices от Добрич с впечатляващо участие на Национална хорова среща Русе 2018

Добричката Камерна формация Soul voices от СУ “Св. Кл. Охридски” е получила покана за участие в 7-ото издание на Националната хорова среща в град Русе /от 2-ри до 4-ти ноември 2018 г./.

През вторият – основен фестивален ден, възпитаниците на диригента Габриела Павлова и хормайстора Галина Гешева от училището по изкуства в Добрич, са изправили на крака публиката в русенската зала “Европа”.

Според регламента на музикалния форум, за всеки един от участниците е отредено представяне до 20 минути.

В своята фестивална програма Soul voices включиха:

  • “Лале ли си, зюмбюл ли си” ар. Габриела Павлова, солист Симона Йорданова
  • “Бре Петрунко” обр. Филип Кутев
  • “Smile” ( ар. Ben Bram) и “Щедрик” ( ар. “Pentatonix)”

За финал в програмата си, добричката войс-формация изпълни компилацията “All of us” – авторския аранжимент на диригента Габриела Павлова, включваща – “All of me”, “Billie jean”, “Say something”, “Man in the mirror”, “Bad romance”, “Havana” и “Shape of you”.

Ето какво сподели за Про Нюз Добрич, след финала на фестивала, един от певците на Soul voices – Мартин Кръстев:

“Бурните аплодисменти на публиката, за нас бяха изключително признание, но голямата награда бяха отзивите на колегите ни от останалите хорови състави – певци, диригенти и мениджъри.

Всички сме изключително развълнувани и удовлетворени от това първо наше участие на русенска сцена и бихме искали да изкажем едно огромно Благодаря, на организаторите от Младежка студия “Св. Георги Победоносец”, за уникалната атмосфера, която бяха създали, както да ги поздравим, че съхраняват и развиват хоровото изкуство в България на такова изключително ниво, чрез този хоров празник.

Благодарим и и на ръководството на нашето училище СУ “Св. Климент Охридски“, които ни подкрепят безрезервно през цялото време и направиха възможно това наше гостуване и участие.

Певците-участници във формация Soul voices, няма да се уморим да обичаме и да благодарим на нашите безценни съкровища – любимата ни диригентка г-жа Габриела Павлова и на незаменимият ни хормайстор Галина Гешева. Те са онези, които вярват в нас, търпят ни и не спират да ни подкрепят.”

Фестивалът „Хорова среща Свети Георги Победоносец“ е посветен на Деня на народните будители и се осъществява с подкрепата на Община Русе. През т.г., на 1 ноември, основният инициатор на културният форум – Детско-младежка студия “Св. Георги Победоносец”, с диригент Мина Влайкова, отбелязва 25 години от своето създаване.
Тазгодишното седмо издание на Националната хорова среща протече под надслов “Звезди на световното и национално многогласие”

Ето и останалите хорови състави, допуснати до участие след фестивалната селекция:

  • Дамски хор „Дунавски вълни” Русе
  • Смесен хор „Седянка” Силистра
  • Смесен хор „Родни звуци” Шумен
  • Смесен хор „Железни струни” Разград
  • Камерен женски хор „Златна лира” Търговище
  • Вокален ансамбъл „Фортисимо” Бургас

Създател на Младежка студия “Св. Георги Победоносец” и настоящ диригент е Мина Влайкова, с дългогодишното партньорство на пианистите Емилиян Акимов, Елена Колева и Божена Иванова. На 1 ноември 1993 година, след първият си концерт в църквата „Света Троица“ в град Русе, тогавашният мъжкият хор, приема името „Свети Георги Победоносец“.

“Лале ли си, зюмбюл ли си” и “Бре, Петрунко” – Камерна формация Soul Voices, Добрич

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *