Добрич Общество

Търсят доброволци за работа с деца, лишени от родителски грижи в Добрич

Сдружение ИДЕА прави първи стъпки в стартирането на менторската програма за деца, лишени от родителски грижи и настанени в Центъра за настаняване от семеен тип в Добрич, съобщават от сдружението.

Дейностите, които предстоят през ноември, бяха представени за първи път по време на кръгла маса на 12 октомври. Тогава представители на местната администрация, експерти и служители в ЦНСТ, представители на бизнеса и неправителствения сектор дискутираха нужди и нагласи за водене на самостоятелен живот на деца и младежи, лишени от родителски грижи на територията на град Добрич.

Първият етап на менторската програма се състои в набиране на доброволци, които ще посещават ЦНСТ и ще провеждат седмични ателиета. Чрез тях децата ще развиват личностни умения – комуникация, отговорност, мотивация, житейски умения и положителни нагласи, които да им помагат в предприемането на избори и решения, необходими за самостоятелен начин на живот след напускане на ЦНСТ.

Програмата е отворена за всеки, който чувства че може да бъде част от разрешаването на този проблем и иска да сподели малко лично време, без ограничение във възраст, пол и интереси.

Повече информация за инициативата и как да се включите може да откриете на www.thesocialteahouse.bg или в Общинския младежки център в Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *