Образование

По проект учители от ФСГ „Васил Левски“ в Добрич посетиха Македония

Четирима учители от ФСГ “Васил Левски” в Добрич се включиха в транснационална среща в СОУ „Добри Даскалов“ град Кавадарци, Македония, която се проведе в края на октомври, съобщиха от учебното заведение.

“Този град е побратимен с град Добрич и срещата с учениците и учителите беше особено вълнуващa и приятелскa. Посещението е част от дейностите по проект RAINBOW  на програма Еразъм+. Снежина Вутова – координатор на проекта, Радостина Кръстева, Ивелина Георгиева и Милена Николова се включиха в програмата съвместно с учителите от  7-те партньорски училища”, споделиха от екипа по проекта.

Преподавателите се запознаха с особеностите на образователната система в Македония, която не е член на Европейския съюз, посетиха учебен час по информатика и обмениха опит и идеи с колеги и от останалите държави. Също така обсъдиха следващите дейности по проекта, които включват работа на ученици и учители по групи и индивидуално. Домакините бяха подготвили разнообразна програма, която включваше посещение на музеи, град Охрид, Самуиловата крепост, манастирът Свети Наум, Заливът на костите и др.

Това, което прави проекта интересен и актуален е възможността учениците да се обучават не само в училище, а и извън класната стая. Това е лесно и приятно, защото всяка държава организира интересни за учениците и учителите дейности. Младите хора във ФСГ са креативни и имат желание да учат и да се развиват. Затова учителите им предлагат иновативни методи на обучение извън училище. Извънкласните дейности и неформални методи на преподаване предизвикват интереса на учениците и ги мотивират да покажат какво могат, посочват от гимназията.

Следваща среща е през март в град Вилнюс, Литва и участие в нея ще вземат 3-ма ученици и двама преподаватели. Темата, която трябва да подготвят учениците за там е 10 снимки на положителни и отрицателни неща, които ни заобикалят.

ФСГ „Васил Левски“ град Добрич ще бъде домакин на заключителната среща от 27 до  31 май 2019г. Тогава училището ще посрещне група от 20 преподаватели от Румъния, Испания, Турция, Италия, Македония и Литва.

През следващата седмица се очаква да стартира и нов двугодишен проект по програмата Еразъм+ КА201, в който координатор е Полша, а партньори ще са България(ФСГ „Васил Левски“), Литва, Португалия и Турция.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *