Генерал Тошево

Ученици от Г. Тошево имаха шанс да видят реализация на европроекти в Румъния

Група от 15 ученици от средните училища в град Генерал Тошево, е била включена в официалната делегация за посещение на община Лумина, информираха от общинската градска администрация.

Тридневната визита /от 29.10.2018 г. д0 01.11.2018 г./ в румънската община е дала възможност на учениците да се запознаят с реализацията на проектни евро-средства за изграждането на Професионално ателие.

В рамките на проект LEARN „Слушам, образовам се, действам и чета в мрежа” – Listen, Educate, Act and Read in a Network” Реф. № 16.5.2.056 ROBG-153, финансиран от Европейския съюз на стойност 316 351,84 euro , съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие по програма Interreg V-A Румъния-България – дейност А11 по проекта, се е провело учебното посещение на учениците от целевата група в област Констанца, Румъния.

През време на пребиваването си, делегацията от Генерал Тошево, също така  е имала възможност да посети месокомбинат „Джепето“ , Футболна академия Георги Хаджи и да се запознае с историята на града и на държавата. Състояла се е среща и с Областния управител на област Констанца.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *