Водещи новини - дясно Образование

Няма желаещи за директори на училища в област Добрич

Слаб е интересът към обявените места за директори на училища в област Добрич,  съобщи за Про Нюз Добрич началникът на РУО Жоро Тошков. Според него, най-вероятната причина за това е, че възнагражденията на директорите не съответстват на отговорностите, с които са натоварени

В края на октомври изтече срокът за подаване на заявления за участие в обявените конкурси за директори на 11 училища. Кандидатите са били 13, но един от тях е отпаднал, тъй като не отговаря на условията. Така 12 желаещи ще си оспорват 11 вакантни шефски места

Припомняме, че местата са овакантени след пенсиониране на досегашните директори или преместването им, след спечелен конкурс, в други учебни заведения.

Конкурси са обявени за директорските места във Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски“ в Добрич, ОУ „Стефан Караджа“ – с. Житница, НУ „Братя Миладинови“ – гр. Каварна, НУ „Христо Ботев“ – с. Септемврийци, ПЗГ „Кл. Арк. Тимирязев” гр. Каварна, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Балчик, СУ „Христо Смирненски“ – с. Крушари, СУ “ Йордан Йовков“ – гр. Тервел, ОУ “ Отец Паисий “ – с. Лозенец, ОУ „Васил Левски“ – с. Преселенци, ОУ „Христо Ботев“ – с. Кардам.

Кандидатите са предимно временно изпълняващите длъжността.  Някои от участниците в конкурсите са подали документи за няколко учебни заведения.

Двама са кандидатите за директор на Финансово-стопанската гимназия “Васил Левски” в Добрич. Те са настоящият директор Ангел Христов и заместничката му Минка Господинова. Двама желаещи има и за училищата в Лозенец и Преселенци.

Конкурсът се провежда в три етапа. Първият е по документи, следват писмен тест-изпит и интервю.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *