Образование

С нов кабинет-мечта по Обществени науки в СУ “Д. Талев” посрещнаха 1 ноември

В навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители, в СУ “Димитър Талев” беше открита поредната впечатляваща придобивка за учениците на Добрич – ултра модерен и функционален кабинет по обществени науки.

Ето какво сподели за Про Нюз Добрич, Весела Панчева – директор на учебното заведение:

“С огромно вълнение и задоволство, днес представяме най-новият кабинет в училището ни – по обществени науки, в който ще се преподават история, география и науките от философски цикъл. Това е поредният подарен дизайнерски проект от младите архитекти Милица Виолинова и  Асен Игнатов, които за поредна година правят този жест към децата на Добрич.

Доброто, което вършат е, за да ни накарат да повярваме, че все още е жив възрожденския дух на българските ментори и спомоществователи.

Бих искала да изкажа огромната ни благодарност за жеста, от името на цялата училищна общност – децата, учителите и родителите. Възможността, която се предоставя на децата – сегашните, както и на всички онези, които ще учат след това, в тази прекрасно и професионално създадена работна атмосфера – наистина е забележителна и заслужаваща адмирациите ни.

Цялостното оборудване на залата- масите и столовете – е на фирма, спечелила множество конкурси в своята практика, за ергономични решения в най-различни области. Тези столове, които виждате в момента, са с изцяло практична и многофункционална насоченост – с едно движение се преобразуват в маси. Това позволява организацията на залата да се адаптира, спрямо конкретната необходимост – само със столове, само с маси или в комбинация от двете.

Другото впечатляващо в кабинета е поредният огромният мулти екран (84″), който позволява да се работи с почти неограничен брой функционални приложения. Работим с лицензиран софтуер на  Mozaik – mozaBook, даващ изключителна гъвкавост като възможности в различните учебни сфери.

Откриваме този кабинет, не случайно в навечерието на Деня на народните будители. Бихме искали да създадем в нашите ученици чувство за принадлежност и гордост от това, че са потомци на толкова просветен народ, какъвто в българският. Това не е просто изречено клише, а е продиктувано от осъзнатост на факта, че ние работим с бъдещето на планетата. Наш ангажимент и отговорност е да изградим в тях усещането за принадлежност към този просветен български народ. Изключително сме щастливи, че успяхме да направим това за децата на Добрич. За празника на будителите, бих искала взаимно да си пожелаем още много добри дела и занапред. Подчертавам – този ден наистина е много специален за цялата училищна общност на СУ “Димитър Талев” – гр. Добрич. Нека да кажа и нещо за финал – още в начален етап, когато с нашите архитекти обсъждахме визията и функционалните възможности на този кабинет, ние си пожелахме той да бъде с насоченост в бъдещето, т.е. да отговаря на утрешните времеви изисквания. Сега вече сме уверени, че резултата е точно такъв, какъвто си мечтахме да бъде – благодарение на модернистичният подход и начин на мислене на архитектите ни.”

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *