Общество

КАТ започва акция „Зима“: Проверки на шофьори, велосипедисти и пешеходци

От 1 ноември КАТ стартира три кампании срещу пътния травматизъм, с партньори Съюза на българските автомобилисти и БЧК, съобщи главен комисар Жулиян Минев, Началник на сектор „Пътна полиция“-Добрич.

От 1 до 10 ноември е акцията „С безопасно ППС през зимата“. Ще бъдат извършвани проверки на велосипеди и превозни средства с животинска тяга.

От 11 до 20 ноември кампанията е насочена към пешеходците, като пътните полицаи ще проверяват не само дали те спазват правилата за движение, а също така дали водачите са толерантни и се съобразяват с предимството им на обозначените места. Периодът съвпада и с обявения от ОНН Ден без жертви на пътя.

В третия етап от акцията – от 21 до 30 ноември, катаджиите ще проверяват дали автомобилите са готови за зимата.

Униформените ще следят до колко автомобилите са подготвени за управление при зимни условия. Ще се проверяват изправността на фаровете, чистачките, устройствата за почистване на стъкла и дебелината на грайфера на гумите. При нарушения ще бъдат налагани санкции.

След 15 ноември от Пътна полиция ще глобяват с 50 лв. водачите чиито гуми са с грайфер под 4 мм.

Толкова е и стойността на глобата за неизправни фарове и габарити. За неизпрвни спирачни системи обаче, санкциите могат да достигнат до 500 лв.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *