Водещи новини - дясно Крими

Драстичен спад на телефонните измами в Добрич отчита МВР

Драстичен спад на телефонните измами в област Добрич отчита Областната дирекция на МВР, съобщи главен комисар Красимир Манолов, началник на сектор „Криминална полиция“.

От началото на 2018 година, до момента, на територията на област Добрич са станали три телефонни измами. И трите са разкрити, съобщи През 2016 г. те са или 70, като разкритите са 20. През 2017 г. ало измамниците са извършили 28 престъпления, като са задържани 16 лица. През тази година телефонните измами са едва 3, като и трите са разкрити.

Общата стойност на взетите от жертвите пари е 8 200 лева. Парите са възстановени на потърпевшите. Заловените извършители са от Добрич и Силистра и са от така наречените „мулета“.

Според старши комисар Никола Панчев, директор на ОД на МВР, една от основните причини за спада на телефонните измами е превантивната работа, която полицията извършва. Създадена е организация в дните за раздаване на пенсиите в пощенските станции да има засилено присъствие на униформени служители. До момента няма нито една открадната пенсия, подчерта ст. Комисар Панчев.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *