Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

На 1 ноември тържествено ще бъде открита сградата на новото читалище в Добрич

В Деня на народните будители – 1 ноември, от 15 ч. тържествено ще бъде открита сградата на новото народно читалище „Добрич – 2017 г.“ Вечерта, от 19 часа, в залата на Младежкия дом ще се състои концерт-демонстрация на дейностите му, съобщи за Про Нюз Добрич неговият председател Николай Нейчев. Припомняме, че с решение на Общинския съвет, на читалището безвъзмездно бе предоставена за ползване голяма част от сградата на закритото училище „Дора Габе”.

Читалище „Добрич 2017” и двата карате клуба заедно в сградата на СОУ „Дора Габе”

В програмата дръм шоу ще представи учителят по барабани  Емил Николов, ще участва Дияна Георгиева от вокална школа „Стефка Оникян”. Във фоайето на Младежкия център ще бъде подредена изложба от творби на бивши възпитаници на Здравко Тошев, който ще ръководи школата по изобразително изкуство в читалището. Любителите на звездите ще могат да ги наблюдават чрез телескоп и под ръководството на преподавателя от клуба по астрономия Георги Георгиев. В програмата ще участва Красимир Демиров, който води заниманията по актьорско майсторство. Ина Арменчева, която е ангажирана с клуба по дигитална фотография, ще прави снимки на присъстващите в специална рамка.

Дарител от Добрич помага за създаване на нов ИТ кабинет

В читалището ще има и фолклорен център на името на Калинка Вълчева. До момента има записани 72 деца, като очакванията на Николай Нейчев са до края на настоящата година техният брой да се удвои. Читалището ще предлага и занималня за деца над 4 клас. Към него ще има и Духов оркестър. Читалището получи ключовете за сградата на 21 август. Оттогава досега там са оборудвани кабинет по изобразително изкуство, репетиционна зала за поп музика, компютърен кабинет с 9 компютъра, оборудван от дарител, репетиционна зала за детската музикална школа. Направен е ремонт на покривите на два от корпусите. През декември ще е готова и библиотеката, която ще отвори с фонд от над 8000 тома, каза още Николай Нейчев.
c