Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Каратистите на "Никон" Добрич извоюваха 7 медала на Европейското по Шотокан

Със седем отличия се окичиха каратистите на Карате клуб "НИКОН" от Добрич, на завършилото 10-о Европейско първенство по Шотокан Карате, което се проведе се в к.с. Албена, предаде за Про Нюз Добрич Сенсей Стоян Димов - треньор в КК "Никон". В първият ден от първенството добричлии спечелиха 2 вицеевропейски титли, като носители на сребърните медали станаха:
  • Искрен Илиев /10-11г момчета WKF Kumite -42кг/
  • Кристиян Василев /8-9г момчета WKF Kumite -40кг/
  • Ивайло Георгиев остана на 5-то място при момчетата 10-11г до 34кг.
През вторият ден:
  • На два пъти Даниел Минчев стана вицеевропейски шампион отнасяйки сребърните медали в категория 12-13г момчета +56кг в дисциплините WKF Kumite и Shobu Ippon Kumite.
  • Бронзови медали спечелиха Пламен Дяков в категория 12-13г момчета -44кг WKF Kumite и Ивайло Йорданов при 12-13г момчета +56кг WKF kumite, които вземат участие за първи път в такъв форум и само малко опит ги лиши от по-горните места на призовата стълбичка.
  • С добра игра се отличи и Мелиса Янакиева в категория 12-13г девойки до 43кг, но остана на 7ма позиция след загуби от представителки на Румъния и Русия.
В третият ден от първенството спорът беше за медалите в категориите при мъжете и жените.
  • В категория Мъже +84кг WKF Kumite в надпреварата за медалите се включи и Сенсей Стоян Димов, спечелвайки бронзовото отличие, след отпадане на полуфинала от представителя на Румъния.
За Димов, това първо участие на първенство по Карате, след 6-годишно прекъсване. Сенсей Димов беше лично поздравен за представянето си, както и за взетото решение да участва, от г-н Хайретин Хамурчу - вице президент на Световната Шотокан Федерация.

Два сребърни медала за добричките каратеки на “Никон” от старта на Европейското по Шотокан карате в Албена

В трите състезателни дни, каратеките на "НИКОН БЪЛГАРИЯ спечелиха общо 20 медала. Организатор на Европейското първенство по Шотокан Карате е Световната Шотокан Федерация, Европейската Шотокан Федерация и Българска Национална Федерация Карате. По време на 10-о издание, в надпреварата се включиха близо 1000 участника от 15 държави. В главното класиране първото място зае Румъния, следвана от България и Азербайджан.
c