Спорт Шабла

Два медала за малките атлети на “Нефтяник” от турнира във Враца

С два медала са се окичили две от младите надежди на СКЛА „Нефтяник 2014“ Шабла, след участие в турнира „Лекоатлетите на Враца“, информираха от Община Шабла.

Веселин Василев, Калоян Ялнъзов и Александър Тодоров

10-годишния Александър Тодоров е спечелил сребърно отличие на скок от място, с резултат 1,96 м., в конкуренция с 19 други състезатели. По думите на неговият треньор Веселин Василев, Александър е имал реален шанс и за златото, според показаните на загрявките резултати. В другата турнирна дисциплина – 60 м. гладко бягане,  малко не е достигнало на Александър да спечели още един медал. Младият атлет е  финиширал 4-ти от 30 състезатели.

Другият участник на състава Калоян Ялнъзов (8 г.), е заслужил бронзов медал в същата дисциплина в своята възрастова група. Третото си място е постигнал с опит от 1, 56 м., в конкуренция с 18 други участника. В дисциплината 60 м. гладко бягане, Калоян Ялнъзов  е завършил 5-и измежду 20  състезатели.

С турнира е била открита и новата лекоатлетическа зала в  град Враца. Участие в надпреварите са взели над 150 млади лекоатлети (до 16 г.) от 9 български клуба.

Последният за сезона лекоатлетически турнир, в който „Нефтяник 2014“ Шабла ще участва, е на 3-ти ноември за Мемориал „Петър Арнаудов“ в Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *