Добрич Общество

„Паякът” тръгва по улиците на Добрич следващата седмица

През следващата седмица репатриращият автомобил, който Община Добрич закупи, се очаква да е „на терен“, за да премахва автомобилите, които са неправилно паркирани.

Тази седмица „паякът” тестово вдига автомобили, които са изоставени (спрени от движение), съобщи кметът Йордан Йорданов.

През изминалата седмица новосформираната Общинска полиция е провела информационна кампания по възлови места в града – улиците „Отец Паисий” и „Страцин”. Тази седмица те вече започват да съставят фишове за неправилно пресичане, съвместно с Първо РУ на МВР.

“Паякът” ще вдига неправилно паркираните автомобили в Добрич и ще ги премества в охраняем паркинг, а собствениците ще могат да освободят колите си срещу такса от 50 лева, предвижда Наредбата за организацията и безопасността на движението.

Санкцията ще се прилага, когато шофьорите паркират коли в пешеходна зона, в зелени и паркови площи, на места, предназначени за паркиране на автомобили на хора с трайни увреждания и други. Контролните органи блокират автомобила нарушител чрез поставяне на скоби, а на предното стъкло се поставя съобщение до водача. Правят се най-малко пет снимки за констатиране на нарушението. Скобите се премахват само от упълномощени лица и колата се освобождава след заплащане на 20 лева.

Към репатриране на колите ще се пристъпва, ако до три часа след установяване на нарушението и блокирането на МПС водачът не се яви. Таксите за преместен с „паяк” автомобил ще се плащат на касата на паркинга, където е откаран репатрирания автомобил, за което се издава касов бон. Паркингът ще е охраняем и е на непрекъснат 24 часов работен ден, като престоят на принудително отстранените МПС там се заплаща по 1/един/ лев за час престой.

 

Снимката към публикацията е примерна

Follow Me:

Related Posts

  1. Димитрова says:

    Кога ще се разчистят МПС-тата по улица ” Бойчо Огнянов” от улица “Христо Ботев” посока ЖК” Строител”. От едната страна има мантинели, а от другата не може да се мине по тротоара от коли?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *