Общество

Плодородието на земята на Добруджа отпразнуваха в ХобиСклуб Добрич

„Есенна Традиция” е наречено, традиционното за ХобиСклуб Добрич, събиране, за отбелязване плодородието на добруджанската земя.

И през тази година – на 23 октомври, членовете на ХобиСклуб са организирали и подредили изкусна изложба на добруджанското плодородие и изобилие, канейки като гост писателката Елена Попова, съобщи Иван Тодоров.

С четене на разказа ” С дъх на топъл хляб” на Елена Попова, е започнала срещата “Добруджанското плодородие и изобилие”. Празничната атмосфера е допълнила с четенето си Иванка Георгиева, представяйки друг разказ – за есенното плодородие, предоставен от Регионална библиотека “Дора Габе”, специално за случая.

Стихове и разкази за есента и плодородието са прочели Мария Велинова, Магда Минчева и Руска Добрева.

Един от развлекателните моменти е била предварително организираната томбола, в която всеки от участниците е получил по нещо от подредената изложба – с продукти, донесени от клубните членовете и гостите на празника.

Аранжирането на изложбата е било дело на Донка Цонкова, Радка Иванова и Радка Великова.

“Разчупена бе топла питка и наистина усетихме дъха на топъл хляб. Руйното добруджанско вино на Георги Милев повдигна градуса на настроението сервирано от “келнера” Коста Димитров. Прозвуча и акордеона на Павлин Манев с нежни добруджански хора и ръченици. Завъртя се кръшно хоро и както му е редът, стана празник”, сподели още Иван Тодоров от ХобиСклуб Добрич.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.