Балчик Водещи новини - дясно Спорт

Стефка Костадинова посрещна олимпийския вицешампион от Балчик Валентин Андреев

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова лично посрещна българските спортисти и треньори участвали на третите Младежки олимпийски игри в Буенос Айрес (Арж).

“Много съм горда с всички вас. Това е най-успешната олимпиада за България от всичките три до момента при младежите. Обичам ви. От каквото имате нужда аз съм насреща. Горе главата. Вие сте големи шампиони и големи хора. Обичам ви”, заяви на младите таланти развълнуваната Стефка Костадинова, като подчерта, че спортът е лицето на държавата и „тези млади състезатели трябва да бъдат стимулирани”.

Валентин Андреев вече е и Олимпийски вицешампион от Буенос Айрес 2018

Балчишкото желязно момче Валентин Андреев се качи в Аржентина на стълбичката на победителите, като вицешампион в дисциплината “Хвърляне на чук”, спечелвайки сребърното отличие с краен резултат 163,96 /82.29 м. и 81.67 м./, на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес 2018.

В Буенос Айрес България записа най-успешната си Младежка олимпиада. Младите ни таланти спечелиха 10 медала от които пет бяха златни, три сребърни и два бронзови. Александра Начева е шампионка на троен скок, титли в отборните състезанията спечелиха стрелецът Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и двойката акробати Мариела Костадинова-Панайот Димитров, които завоюваха и самостоятелно злато на смесени двойки. Вицешампиони са щангистът Христо Христов, състезателят на хвърляне чук Валентин Андреев и тенисистът Адриан Андреев на двойки. Бронзовите ни отличия са две – на Галя Шатова във вдигането на тежести и на Едмонд Назарян в борбата. Спортовете ни със злато са 4, а спортовете с медали 7 от общо 14, в които имахме представители.

bgathletic.com

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *