Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Пострадалият в тежка катастрофа ученик от Добрич Емо Ангелов вече е в съзнание

18-годишният ученик от Финансово-стопанската гимназия в Добрич Емо Ангелов, който тежко пострада при катастрофа преди седмица, вече е в съзнание и говори, сподели пред Про Нюз Добрич неговата майка Анна Вълчева. Все още обаче не диша самостоятелно. Едва след започне да диша сам, ще може да бъде насрочна ортопедична операция.

Спешно събират 6000 лева, нужни за спасяването на ученик от ФСГ в Добрич

Утре такава е насрочена за неговата 17-годишна приятелка Нелиса Михайлова. Вследствие на катастрофата, тя бе със счупени крак и таз. Преди дни на момичето бе извършена операция от лицево-челюстен хирург, който дойде от София, специално за нея. По думите на майка й Байзер Неджатинова, след тази операция няма да се налага намеса на пластичен хирург.

С опасност за живота е ученикът, който катастрофира снощи в Добрич

18-годишният Емо, който бе с опасност за живота, претърпя неврохирургична операция за поставяне на имплант на петия шиен прешлен и отстраняване на костици, които при катастрофата са се забили в костния мозък. Добри новини след операциите на пострадалите при катастрофа Емо и Нелиса Двамата младежи пострадаха при катастрофа в Добрич миналата неделя. По информация от полицията, несъобразена скорост е причината за пътния инцидент, при който лек автомобил “Рено”, управляван от 18-годишното момче, се е блъснал в дърво в района на училище “Св. Кл. Охридски”. Емо е състезател по футбол и една от големите надежди по билярд.

Ученици от училище “Охридски” с благотворителен концерт за Емо и Нелиса

През следващите дни предстои да се проведат няколко благотворителни инициативи за набиране на средства за лечение на младежите.
c