Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

До края на месеца се очаква скенерът в болницата в Добрич отново да заработи

До края на месеца се очаква да заработи скенерът в МБАЛ Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич зам.-директорът на болничното заведение д-р Бисер Ботев. Той информира, че е проведена обществена поръчка за избор на доставчик на авариралата тръба на компютърния томограф. Определена е фирмата, която ще я достави, но трябва да мине срокът на обжалване.

Скенерът в болницата се повреди, използва се този в Балчик

Припомняме, че в средата  на август скенерът, който е на пределна възраст, се повреди а средствата необходими за ремонта му надхвърлят 250 000 лв. Повреда в изключително необходимата и скъпа апаратура я извади извън строя и постави 2/3 от отделенията  в болницата пред сериозно изпитание. Въпреки това, нито един пациент, нуждаещ се от изследвания със скенер, не е лишен от него. Временно МБАЛ Добрич използва  услугите на скенера в Балчик,  като организира за своя сметка транспорт за пациентите до Белия град, което води до допълнителни разходи за лечебното заведение.

Здравният министър обеща нов скенер за болницата в Добрич

Ремонтът на скенера ще се извърши със собствени средства на болницата. Очаква се със съдействието на Министерството на здравеопазването да бъдат осигурени средства за закупуване на нов скенер за болницата в Добрич. Разговори в тази връзка бяха проведени между министър Кирил Ананиев, народния представител Даниела Димитрова и изпълнителния директор на МБАЛ Добрич, д-р Светозар Байчев. Ръководството на здравното заведение се надява новият скенер да поеме основния  поток от пациенти, а старият да се ремонтира и да послужи като резервен в случай на необходимост.  
c