Водещи новини - дясно Спорт

Със суперспециална отсечка в Албена стартира рали “България”

Екипажът на „Мегапорт” Мирослав Ангелов/Еди Сивов (Skoda Fabia R5) спечели откриващата суперспециална отсечка на рали „България” 2018 в курортния комплекс Албена. Многобройна публика наблюдаваше автомобилното шоу, което се завърна в курорта след няколкогодишно прекъсване.

Отсечката, чиято дължина е 5,96 км, се караше на фарове, тъй като първият автомобил стартира в 19 часа. Mястото не е избрано случайно, тъй като има голяма историческа стойност в почти половинвековната история на ралито, започната именно в Албена.

Лидерите в шампионата завършиха на шест десети пред тандема Димитър Илиев/Крум Дончев (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Осемкратният рали шампион, който бе в ролята на пилот, докато Дончев четеше записките, караше предимно за публиката и въпреки това остана само на крачка от Ангелов. Първите трима, сред които място намери и екипажът на „АРТ Рейсинг” Йордан Атанасов и Янаки Янакиев (Mitsubishi Lancer Evo IX), завършиха в рамките на 1,7 секунди.

Калин Бенчев и Александър Спиров (Subaru Impreza) очаквано поведоха в група Е и въпреки че спънатото трасе не им даваше възможност да разгърнат пълния потенциал на автомобила, стигнаха до четвъртото място в генералното класиране.

Вторите във временното класиране в шампионата Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Peugeot 208 R2) са начело при автомобилите с един двигателен мост, заемайки седмо място след първия етап.

Рали „България” продължава в събота от 09:30 с първото минаване на „Аладжа манастир”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *