Водещи новини Общество

Добри новини след операциите на пострадалите при катастрофа Емо и Нелиса

Двамата младежи, които пострадаха при катастрофа в Добрич неделя вечерта, днес бяха оперирани в МБАЛ „Света Анна“ във Варна. По думите на майките им, операциите са успешни.

При Емо е поставен имплант на пети шиен прешлен. Отстранени са две костици, които при катастрофата са се забили в костния мозък, но, за щастие, са засегнали само външната обвивка, а не са го прекъснали, сподели майка му Анна Вълчева. Наложило се е да бъдат залепени със специално лепило. Отстранена е и дискова херния.

Тъй като операцията е много болезнена, лекарите са преценили, че младежът ще бъде събуден утре. Уверението на неврохирурга, който е извършил операцията, е, че я е била успешна.

Днес е извършена операция на лицето на Нелиса от лицево-челюстен хирург, който, специално за нея, е дошъл от София. Нейната майка сподели пред Про Нюз Добрич, че операцията е много сполучлива. „Учудих се като я видях, разликата между вчера и днес е огромна, дори синината на лицето й е по-бледа“, сподели майката. Каза, че след днешната интервенция няма да се налагат други операции на лицето на Нелиса.

Пуснали са ги за няколко минути при нея. Макар лекарите да не са я събудили, приканили родителите да й говорят, тъй като тя чува всичко. И са уверили, че ще започнат захранването й с течна храна.

На двамата младежи предстоят операции на краката. На Нелиса ще се прави и операция та таза, който също е със счупване.

Майката на Емо сподели, че днес от събраните за двамата младежи средства са платени 5500 лева за имплант и 2180 лева за лепилото за момчето.

За операцията на Нелиса не е трябвало семейството да плаща.

Още първия ден от ФСГ „В. Левски“ са предоставени събраните 10 000 лева, на следващия ден – още 5 000 лева. На благотворителен турнир по билярд в град София с кауза „Заедно за Емо!“ са събрани и вече преведени 2 445 лева. По сметката има преведени суми, но семейството не е проверявало събраната сума.

Все още не е ясно каква е набраната сума и от кампанията, която организираха съучениците на Нелиса и СУ „П. Р. Славейков“.

Майката на Емо сподели, че събраните средства ще се използват за операциите и на двамата младежи.

Двете майки поднасят своята дълбока благодарност на всички хора, които в този труден за тях момент, са ги подкрепили – с молитва за здраве, с добра дума или със средства.

Follow Me:

Related Posts

  1. Ники says:

    Еми… много е хубаво, когато всичко приключи успешно и когато утре някой друг малоумник реши да кара като луд и стане пак същата работа 😀

  2. Нека, бързо се оправят децата. Но едно голямо НО. Момчето да е живо и здраво. Не може да караш на 4 дена шофьор със 140 в град и със 180 от Варна до Добрич. Родителите трябва да контролират тези неща. Кола без придружител на 4 дена мислете. И вечер за млади автоводачи, това без опит е забранено да управлява кола. Да се оправят и да им е обеца за напред.

  3. Кирил says:

    На всеки може да се случи ти постоянно ли спазваш ограниченията на скоростта???????? Сигурен че НЕ. Замисли се че този следващият малоумник може и да си ти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *