Водещи новини - дясно Култура

Осма изложба реди лекарят-художник от Добрич д-р Галя Бодичева

Осмата изложба на лекаря-художник д-р Галя Бодичева ще бъде открита на 15 октомври, от 16,30 часа, в регионална библиотека „Дора Габе”. Тя е под наслов “Усещане за жена” и включва картини, рисувани с пръсти и усмивка, заредени с доброта и още нещо, както споделя авторката им.

Д-р Бодичева, която е уважаван лекар в Добрич, се занимава с изобразително изкуство от девет години. Рисува с пръсти и вярва, че красотата лекува.

„Обичам да рисувам, така  споделям усещането за красота и доброта. Рисувам с пръсти, творбите ми са заредени с обич, хармония и доброта”, споделя тя.

Използва маслени бои, а образите се появяват спонтанно. Много силно й въздействат цветовете и слънцето. Рисува само, когато има ярко слънце. Зарежда я неговата енергия. Когато някакви цветове я провокират, рисува основата на платното, след което го оставя да изсъхне. Винаги рисува седнала на земята. Нахвърля около себе си няколко платна. Когато някое от тях я привлече и се появи образ, довършва платното. Най-често й се появяват образи на невероятни, интересни жени. Казва, че всяка картина си върви с името. То идва, докато рисува. Ако това не се случи, картината остава недовършена. Оставям я и може да я довърша след две-три седмици, споделя авторката.

Споделя, че усещането от всяка изложба е прекрасно. „Рисувам, не за да продавам картините. Това изобщо не ми е цел, а за да ги споделям с приятелите, защото те са заредени с много красота, с много хармония и доброта.  Където отидат картините се случвам  интересни неща след това. Много картини подарявам. Доста творби съм дарила, за да участват в благотворителни прояви, след което се случват страшно хубави неща . Смятам, че човек трябва да раздава и тогава се получават много добре нещата”, споделя Галя Бодичева.

„Самата среща с приятелите по време на изложба толкова много ме стимулира, че нямам търпение да се върна, да седна на земята, да грейне слънце и да продължа”, разказа лекарят-художник. Тя е категорична, че  красотата лекува.  Споделя, че всяка картина отива на място, където е трябвало да отиде. На една от изложбите й жена много държала да купи една от творите й „Нефертити 21 век”. Оказало се, че има къща в димитровградско село, която се намира срещу местност, която се казва Кладенецът на Нефертити. Към друга от творбите й – „Сън”, имало много голям интерес, но първа я харесала жена, която решила да я постави в спалнята си. По-късно тя споделила, че е имала проблеми със съня, но, откакто картината е в спалнята й, спи много по-спокойно и се чувства чудесно. Местата, където е имала изложби, след това увеличават невероятно приходите си.

Д-р Галя Бодичева

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *