Балчик Водещи новини - дясно Общество

Нова автогара беше открита в Балчик, търси се превозвач по линията до Варна

Днес бе открита новата Автогара в Балчик. Тя се намира на паркинга на голям търговски обект, в близост до ОУ “Антим І”.

„Така се слага край на една сага, която продължаваше със стопанисването на бившата сграда на старата автогара в Балчик. Тази сага започна още във времето, когато Общинският съвет отказа да придобие собствеността върху търговското дружество, осъществяващо пътническите превози. Тогава автогарата на Балчик стана частна собственост и ние трябваше да плащаме наем, но не намерихме общ език със собствениците. Дълго мислихме къде да бъде мястото за новата автогара. Истината е, че в ниската част на града няма подходящ терен за тази цел. Появи се частен инвеститорски интерес, в резултат от който тази автогара вече е факт. Повечето ползватели на този вид транспорт живеят в горната част на града и смятам, че ще е удобно“, сподели кметът Николай Ангелов.

Наскоро операторът на линията Балчик – Варна изпрати анекс, че иска прекратяване на договора. По думите му, а и вероятно е така, линията не е рентабилна. Ние сме обявили нов конкурс за избор на превозвач. Надяваме се, че ще дойде друга фирма. Ще променим и транспортната схема, за да имаме работеща линия, свързваща ни с Варна, увери той.

Заяви, че е убеден, че тази малка и кокетна автогара отговаря на всички изисквания на пътуващите и на закона. Нека има повече клиенти, за да са доволни всички, пожела кметът.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *