Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

"Добруджа1919" спря на 1/16 етапа за купата на България

Срещата от 1/16 етапа в надпреварата за купата на България по футбол между съставите на "Добруджа 1919" и столичния "Локомотив" завърши при резултат 0:1. Мачът се игра на 25 септември на стадиона в град "Добрич". Единственото попадение беше дело на Страхиня Кърстевски в 79-ата минута. Футболистът на столичните железничари бе оставен непокрит пред границата на наказателното поле и с шут от 17 метра изненада вратаря на добричлии - Иванов. С този резултат, столичани отиват на 1/8 етапа в борбата за титлата на страната. Ето какво споделиха треньорите на двата състава след края на мача:
  • Божилов - "Купата на България не е приоритет за нашият състав. Дадох шанс на млади момчета, които имаха възможността да покажат добра игра. Не съм особено доволен от показаното на терена. Макар през първото полувреме нашият състав да диктуваше събитията, през втората част гостите успяха да вземат инициативата и отбелязаха, което им стигна за да си тръгнат с победата днес. Ние също имахме нашите положения за отбелязване, но понякога е така - не успяваме да материализираме игровото превъзходство и това ни коства победата. Гледаме напред към срещата със "Царско село". Тази среща следва да я забравим максимално бързо и гледаме сериозно на представянето си в първенството."
  • Колев - "Ни най-малко не подценихме тази среща. Дойдохме да играем за победа и смятам, че заслужено спечелихме. Днес дадох шанс на някои млади състезатели за да се изявят. Не си правим илюзии по отношение спечелване на купата на България, но тези срещи трябва да ги изиграем без особено напрежение - за престиж и най-вече да натрупат самочувствие нашите състезатели. За нас е важно представянето в първенството и там ще вложим усилията си."
Днес отбора на балчишкия "Черноморец" са посреща от 18.00 ч. тима на Ботев (Враца) в среща от 1/16 етапа за купата на България. В следващият кръг от Втора Лига, на 29 септември /събота/ от 18.00 ч., "Добруджа 1919" приема "Царско село" - водач във временно класиране на Втора Лига (с 21 точки) и сериозен претендент за влизане в Първа Лига през следващият сезон.
c