Водещи новини - дясно Общество Тервел

Поклонници от Украйна преминаха през Тервел на път за Истанбул

Поклонническа група от Украйна премина през Тервел. Те са потеглили на 25 август от родината си и ще изминат пеш 1300 километра, за да стигнат Истанбул. Очакват да пристигнат в турския град на 14 октомври, когато празнуват Покров Богородичен.

Пред Про Нюз Добрич поклонниците обясниха, че тръгнали от Карпатите, от църквата „Света София Карпатска”, която е украинската църква, построена на най-голяма височина. Отиват в Истанбул, където ще се поклоним в църквата „Света София”.

По този начин показваме уважение към нашите предци, споделиха украинците. В групата има стоматолози, юристи, бизнесмени, художници, музиканти. Казват, че ги обединяват любовта към Украйна, вярата и любовта един към друг.

Преди месец тръгнали петима, след това други са се присъединили, като броят им стигнали до 8. Едни се връщат, а други идват, тъй като не могат да отсъстват от работа. Който може да отсъства от работа, преминава целия поход, споделиха поклонниците.

Те държаха, преминавайки през България, да развяват освен украинското, и българското знаме. Получиха трибагреник от председателя на Общинския съвет в добруджанския град Симеон Симеонов.

Разговаряха с народния представител Даниела Димитрова и заместник-кмета Дияна Илиева.

Поклонниците с интерес разгледаха храм „Свети Георги” в Тервел, както и новооткрития общински музей.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *