Водещи новини Здраве

Ремонтираха всички стаи на отделението по педиатрия в болницата в Добрич

Приключи ремонтът на последните три болнични стаи в отделението по Педиатрия на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. През това лято бяха обновени т.нар. кърмачески стаи. Финансирането е изцяло със средства на болницата, като средно по около 5 000 лева е струвал ремонтът на една стая.

Подменени са подовите покрития, дограмата, стените са боядисани в нежни цветове, ново е осветлението. Напълно ремонтирани са санитарните помещения.  

С приключването на този ремонт вече всички болнични стаи са обновени. Засега това няма да се случи в интензивния сектор, както и в помещенията, където се помещава персоналът на отделението. Разчетите сочат, че само за интензивния сектор са нужни около 10 000 лева.

На следващ етап ще се търси възможност и за подмяна на обзавеждането – легла и шкафчета. Има нужда да се сменят и дюшеците, които в голямата си част са само от дунапрен.

Началото на ремонтите в отделението по педиатрия бе  поставено преди две години от ученици от Езикова гимназия „Гео Милев”. По инициатива на ученическия съвет бе организиран благотворителен бал. Събраните на него приходи, както и от дарения от съученици, приятели и родители, бяха на стойност 3700 лева. Те бяха предоставени за ремонта на една стая в отделението. МБАЛ – Добрич също участва с парични средства. В стаята бяха подменени дограмата, подовите настилки, осветителните тела, цялостното обзавеждане. Изцяло ремонтирано бе и санитарното помещение. По-късно поетапно бяха ремонтирани останалите стаи в отделението със средства от бюджета на болницата.

Ремонтните дейности се осъществяват изцяло от служители на отдел „Болнична поддръжка“.

 

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *