Водещи новини - дясно Култура Регионални - начална Шабла

Парад на хвърчилата ще се проведе за осми път край Шабла

Осмото издание на Парада на хвърчилата ще се проведе днес за осми път, съобщават от Зеления образователен център.

Фестът ще се проведе от 10 ч. в местността „Малкото море“, южно от Фара на нос Шабла. Посрещайки ежегодния Фестивал на хвърчилата, мястото се преобразява по един приказен начин.

От 15.00 ч. Белослава ще внесе музикално фест настроение. Културното събитие е посветено на хората и птиците от Приморска Добруджа и се организира от община Шабла и Зелен образователен център.

За седемгодишното си съществуване хвърчилата край Шабла успя да се превърнат форума в предпочитано септемврийското събитие за много хора от страната и чужбина.
Традиционно фестивалът ще предложи демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила собствена изработка на участниците. Свободно пускане и демонстрации на хвърчила. Ще има арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и апликации от естествени материали. Ще има щандове за продажба на ръчно направени сувенири, както и био-пазар, където местни производители ще ви предложат екологично произведени местни продукти (плодове, зеленчуци и мед).
Ще бъдат организирани пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово. Сцената ще е отворена за всички желаещи да се изявят и позабавляват.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *