Общество Политика

ОИЦ-Добрич с инициатива „Бъдеще на кохезионната политика на ЕС“

Националната инициатива на мрежата от 28 информационни центъра в България е посветена на дебатите за Многогодишната финансова рамка (МФР) 2021-2027 г. и регламентите за новия програмен период, заедно с отбелязването на 30 годишнината на Кохезионната политика на Европейския съюз, съобщиха от ОИК.

Като част от националната инициативата „Бъдеще на кохезионната политика на ЕС“, Областен информационен център – Добрич организира разнообразни и интересни инициативи.

На 28 септември от 15:00 в Художествената галерия – Добрич ще се проведе граждански диалог „Бъдеще на кохезионната политика на ЕС“ – „Добрич в Европа – какво следва!?“, със специалното участие на евродепутатите Андрей Новаков и Емил Радев. Диалогът ще протече като отворен дебат за бъдещето на Европа, за приноса и потенциала на политиката на Европейския съюз за намаляване на различията в икономическото и социално развитие на различните региони от Европа, за бюджета и приоритетните области на Европейския съюз след 2020, и как това ще се отрази на област Добрич. Събитието е със свободен достъп и ще бъде излъчвано и онлайн.

В началото на октомври ОИЦ – Добрич ще стартира инициативата „Създай свой проект за да промениш своята общност“. За целта във всяка от осемте общини на областта, до края на октомври ще са бъдат изложени кутии и специално създадени бланки, където всеки може да опише накратко своята проектна идея, която ще подобри живота в неговата общност.

На 5 октомври от 11:00 до 13:00, часа в централната пешеходна зона в град Добрич ще бъде разположен открит щанд на Областен информационен център – Добрич с много информационни материали, игри, викторини и награди. На щанда всеки може да получи информация за възможностите за финансиране по европрограмите, да сподели чрез подготвена бланка своите идея за подобряване на живота в града и да се забавлява като се включи във викторината с награди. За най-малките, екипа на ОИЦ – Добрич е подготвил много подаръци.

С безплатни прожекции в област Добрич ще бъде отбелязана 30-та годишнина от провеждането на Кохезионната политика на Европейския съюз. На всички читалища и училища от областта са предоставени пет късометражни филми на европейски режисьори, част от европейската кампанията #EUandME. След уточняване на датите и мястото ще бъде публикувана информация за тяхното излъчване.

Отново безплатно на 8 октомври в кино „Икар“ град Добрич, от 18:00 ч. ще се прожектира игралния филм „Белгийския крал“, копродукция между България, Белгия и Нидерландия, финансиран по програма Творческа Европа, подпрограма Медия. Билети ще могат да се получат на 5 октомври, от открития щанд на ОИЦ – Добрич.

По време на инициативата ще се проведе и онлайн анкетно проучване за информираността за Кохезионната политика в България.
За допълнителна информация:
Тел.: 058 603527, е-mail: oic_dobrich@abv.bg
https://bit.ly/2Dhuvyu

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *