Крими

На изнасилвач му се видяха много 6000 лева обезщетение за жертвата му

Изнасилвач от Генерал Тошево е поискал от съда да намали обезщетението от 6000 лева, което той трябва да плати на жертвата си, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в Добрич.

На първа инстанция Районният съд в Генерал Тошево е признал 53-годишния Димитър Б. за виновен в това, че на 28 септември 2015 г. е изнасилил жена от генералтошевско село, като използвал сила и заплашване. На посочената дата мъжът извършил и блудствени действия спрямо същата жена. За двете деяния той е получил общо наказание от 3 години „лишаване от свобода“ условно с 5-годишен изпитателен срок. Постановено било мъжът да заплати и обезщетение от 6000 лв. за нанесените неимуществени вреди на пострадалата, заедно с лихвите, считано от датата на  извършване на престъпленията.

Мъжът не е атакувал присъдата си по отношение на наложеното му наказание, а е обжалвал само размера на присъденото в полза на насилената жена обезщетение.

Днес Окръжният съд обаче е отхвърлил жалбата.

Според магистратите, обезщетението дори е явно занижено, предвид претърпените от жената, вследствие на посегателството, болки и страдания, и дългосрочните негативни последици върху нейната психика. Съдът прецени обаче, че не може да завиши размера на обезщетението, поради липсата на постъпил протест от страна на прокуратурата или жалба от пострадалата.     По тази причина постановената от Районен съд – Генерал Тошево присъда беше изцяло потвърдена, съобщиха от пресцентъра на съда.

Решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на касационно обжалване.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *