Водещи новини - дясно Каварна Общество Регионални - начална

200 чувала с боклуци събраха от местността Болата

За осма поредна година Община Каварна се включи в инициативата „Да изчистим България заедно“, като за втора година усилията бяха насочени към почистване на местността Болата.

В почистването се включиха кметът Нина Ставрева и служители от общинска администрация. Активно участие в почистването взеха деца от град Добрич – Денислав на 9 години и братчетата Николай и Калоян – на 7 и 11 години, заедно със своите родители. Въпреки паркираните на пясъка автомобили, бяха събрани близо 200 чувала боклук.
Ученици от ОУ “Йордан Йовков“ почистиха довеждащия път до крайбрежната зона, буните, плажната ивица и района под нос Чиракман, съобщиха от общинската администрация.

В инициативата се включиха много доброволци, които почистиха дворовете и районите около детските градини и училищата на територията на общината, прилежащи терени на жилищни и административни сгради и междублокови пространства.
За всички участници в инициативата бяха осигурени ръкавици и чували за събиране на отпадъците, които се извозват до Претоварна станция Балчик от фирма „Титан Бкс“ ЕООД.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *