Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Децата от ЦНСТ 3 в Добрич вече имат компютър, осигурен от дарители

Лаптоп и тонколонки имат от днес децата от Центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ 3 в Добрич. Те бяха предоставени с протокол за дарение от младия добричлия Златко Йовчев, който инициира дарителска кампания, набрала средствата за новата придобивка на децата от социалната институция. Както Про Нюз Добрич вече съобщи, по време на кампанията бяха събрани общо 887,42 лева. След закупуването на лаптопа и тонколоните, има остатък от 320 лева.

Набират дарения за компютри за деца без родители от Добрич

След разговор днес с директора на центъра е решено, след започване на учебната година, да се прецени какви учебници и помагала могат да се закупят, според това, което е необходимо на децата, обясни Йовчев. Припомняме, че каузата бе провокирана от дете от ЦНСТ 3, с което Златко се срещна в началото на август.„В разговор ми сподели, че имали Интернет, но компютърът им бил счупен. Обещах му, че ще направя така, че да имат поне един компютър“, сподели тогава пред Про Нюз Добрич инициаторът на кампанията. Ден след като той я сподели в социалната мрежа, в града имаше поставени няколко кутии за набиране на дарения.

Добри хора събраха пари за компютър за деца без родители от Добрич

В началото на тази седмица кутиите бяха отворени, а парите преброени от Златко Йовчев в присъствието на нотариус, трима свидетели. Присъствал е и адвокат. В ЦНСТ 3 се отглеждат 13 деца на възраст от 9 до 18 години.

Снимката е илюстративна

c