Водещи новини Култура

Петко Петков от Добрич е част от британски екип, спечелил награда „Еми”

Добричлия постигна огромен успех в киноиндустрията, за която милиони само мечтаят.

Петко Петков е част от екипа на британската компания One of Us Ltd, който спечели награда „Еми” за проекта си „The Alienist”. Той бе отличен за изключителни специални визуални ефекти за поддържаща роля.

Имената на наградените бяха обявени във втората вечер на призовете за креативни постижения. Те се дават за принос във второстепенните и технически категории, преди “Еми” за праймтайм предавания, които ще бъдат обявени на 17 септември. Тази година наградите имат своето юбилейно 70-издание.

Петко Петков е от Добрич. Завършил е Езикова гимназия „Гео Милев”.

Пред Про Нюз Добрич той сподели, че се занимава с визуални ефекти от 5 години. Първите 3 и половина години е работил в България за студиото WorldWideFX, където натрупал опит и работил по заглавия като „Непобедимите 3”, „Код Лондон”, „Бодигард на убиеца”, „Механикът: Възкресение” и др.

От две години е в Лондон и работи за One of Us Ltd като дигитален 2D композитор. Занимава се с пост продукция, дигитални визуални ефекти. Сериалът е достъпен на онлайн платформата Нетфликс (официално).

“За тазгодишните награди „Еми” студиото имаше още една номинация за визуални ефекти в поддържаща роля – за втория сезон на The Crown (Короната) – с този двоен шанс стискахме всички палци наградата да дойде при нас, сподели Петко Петков. И признава, че след голямото отличие цял ден усмивката не може да слезе от лицето му.

„Този проект беше тежък откъм крайни срокове, имаше забавяне по поточната линия, заради което се наложи някои епизоди да се аутсорснат в друго студио. И все пак като една малка част от екипа съм наясно че без прекрасните колеги с които се сработихме нищо добро нямаше да се получи”, допълни младият мъж.

Сериалът „The Alienist” /Алиенистът/ показва криминално разследване, подобно на това със случаите на Джак Изкормвача. Епизодите са адаптация по едноименния роман на Кейлъб Кар. Даниел Брюл и Люк Евънс играят респективно Ласло Крайцлер и Джон Мур. Действието се развива през 1896 г. в Ню Йорк, където убийството на младо проституиращо момче загатва за съществуването на сериен убиец. Крайцлер е брилянтен, но ексцентричен доктор по психология, а Джон Мур е негов приятел, близък и с шефа на полицията Теодор Рузвелт.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *