Образование

Ден на отворените врати в центъра на „КиндиРу” Добрич

Ден на отворени врати ще се проведе днес в центъра на „КиндиРу” в Добрич, който се намира ул. “Цар Самуил” 17 партер /срещу централния вход на ОУ “Христо Ботев”/.

Заинтересованите ще могат да го посетят между 15.00 и 18.00 часа, за да се запознаят с екипа, да разгледат мястото и да получат отговори на въпросите, които ги вълнуват.
Учебната година започва утре, 10 септември.

Програмата  „КиндиРу”е създадена в Австралия през 1982 г. от Маргарет Сасе, майка на пет деца и специалист по ранно детско развитие. Три от нейните деца и днес се занимават с развитието започнатото от нея.

„КиндиРу” присъства в над 15 страни и насърчава естественото и здравословно израстване на бебетата и децата до 5-годишна възраст. Помага и за предолояване на невро-моторни състояния на незрялост при бебета, деца и подрастващи.

Тя е научно обоснована сензорно-моторна  програма и представлява система от занимания и игри, които стимулират интелектуалното, емоционалното, социалното и физическото развитие на бебетата и децата. На практика програмата е „неврология, облечена в игра”. Чрез нея децата развиват баланс, координация, двигателна активност, концентрация, визуални и езикови умения.

Съобразена е с възрастовите потребности и възможности на детето, работи за постигане на неврологичните показатели, характерни за съответната възраст, и не на последно място помага на вас, родителите, да станете първия учител на своето дете.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *