Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Даряват 600 ръжени хляба за хората с диабет в Добрич

Националната Асоциация на българските зърнопроизводители дарява 600 ръжени хляба на хората с диабет в област Добрич. Дарението е предоставено. На 11 септември, от 11:00 часа в сградата на Областен съвет на Български Червен кръст Добрич Стелиян Стоянов – член на управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите и Добри Драгнев – председател на ОС на БЧК Добрич ще раздадат от „Хляба на мира“ за 2018 г. на болни от диабет хора и представители на диабетно дружество „Добруджа“ в града и Домашен социален патронаж – Община Добричка.

Зажънват ръжта край Генерал Тошево по проект “Хляб на мира”

Проектът „Хляб на мира“ стартира през 2013 г., когато в 12 страни от Централна и Източна Европа бе засята ръж с идеята чрез замесването на хляб от получената реколта да бъде символично отбелязана 25-ата годишнина от падането на Берлинската стена. Разрушаването на Берлинската стена олицетворява премахването на политическите и икономическите граници, както и преодоляване на разделението на континента. Отпадането на границите между държавите и разширяването на ЕС на изток води до най-голямото постижение на Съюза – запазването на мира.

Край Ген. Тошево ритуално зажънаха ръжта за тазгодишния Хляб на мира

Тази година земята на Добруджа в регион Генерал Тошево отгледа „ръжта на мира“ и богатата реколта позволи да бъдат приготвени 600 хляба, които ще бъдат дарени на хора със специални хранителни потребности.
c