Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Частна детска градина „Монтесори” отваря в Добрич

Утре, 10 септември, отваря врати Частна детска градина „Монтесори”, която е част от Семейна академия „Монтесори”. „Очакваме всички деца, които ще прекрачат прага ни с много любов, трепет и вълнение. Благодарим на всички родители, които поеха отговорността заедно да следваме пътя Монтесори”, споделиха от фондация „Ръка за помощ”, част от чиято структура е новото учебно заведение. В детската градина целодневно ще се обучават и подготвят за живота и за училище деца на възраст от 3 до 6 години.

Монтесори частна детска градина отваря в Добрич от септември

Екипът на Семейната академия, която се помещава в бившето училище „Отец Паисий”, работи по системата на д-р Мария Монтесори от 2010 година. От две години има лиценз от Министерството на образованието и науката за работа с деца в предучилищна подготовка. Преди няколко месеца се дипломираха първите в Добрич двама Монтесори специалисти, които ще преподават в детската градина. Албена Бонева и Магдалена Георгиева завършиха своята следдипломна квалификация към Нов български университет „Монтесори педагогика“.

Албена Бонева: В Монтесори педагогиката водещо е детето

Екипът на Семейна академия Монтесори в Добрич има освен двама Монтесори специалисти, психолог и специален педагог, който също е преминал обучение Монтесори.
c