Водещи новини - дясно Общество

“Събудете се!”, призова Валери Симеонов жителите на Добрич

„Събудете се!” призова Валери Симеонов чрез медиите жителите на Добрич. Днес вицепремиерът участва в честването на 102 години от Добричката епопея. „Не може на празника на Добрич, когато се отдава чест на тези 1013 момчета, офицери, старшини, които са положили костите си в Добрич, да има една шепа граждани”, заяви той.

„За мен 7 септември е Добруджанската Шипка”, заяви пред журналисти в Добрич вицепремиерът Валери Симеонов. „Тук е участвал дядо ми, разказвал ми е за тези сражения, за горещите дни на 5,6 и 7 септември 1916 г., когато е ставало въпрос не само за оцеляването на Добрич, защото го е чакало клане, ако не са удържали победа нашите предци, но е ставало въпрос за оцеляването на цялата добруджанска операция, тъй като руските войски, заедно с румънските и сърбо-хърватски части са планирали пробив при Добрич с марш към Варна, което е поставяло под въпрос и оцеляването на град Варна и Тутраканската победа би била обезсмислена. Стратегическото значение на тази победа е огромно и то е едно от най-значимите в Първата световна война. Това сражение е едно от най-значимите в цялата военна история на България”, заяви още вицепремиерът.

И добави: „Добрич  изключително специално място за мен. Ако не е била тази победа, благодарение на твърдостта на полковник Таслаков и бързите действия на ген. Колев, чисто биологически аз нямаше да съществувам.”

Follow Me:

Related Posts

  1. добричанин says:

    И…? Трябва да честваме съществуването му ли? Остана да тръгне из Добрич и с съществувомер? Май много му харесва да си вре гагата навсякъде?! Хората не присъстват заради него, да не му гледат наглата муцуна. Къде са му от Добрич членчетата на партийката, които да присъстват – първо тях да пита?

  2. Ивелин Иванов says:

    Ами на 7-ми хората са на работа г-н Симеонов за да ви плащат заплатата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *