Водещи новини Общество

От „ВиК Добрич” увериха жителите на „Рилци”, че проблемът с водата ще се реши

Смятам, че предприетите мерки за решаване на проблема с водоснабдяването в квартал „Рилци” са правилни и ще осигурят вода на квартала, заяви изпълнителният директор на „ВиК Добрич” Тодор Гикински на среща с жители на квартала. След като няколко пъти недоволните от липсата на вода в кв. „Рилци” блокираха движението на пътя Силистра-Добрич, днес те се събраха пред сградата на водното дружество.

Инициативата им се осъществи, независимо, че вчера от „ВиК Добрич” АД и Общината информираха какви стъпки са предприети за решаване на проблема и от два дни в квартала имат вода.

„Вчера и днес имаме вода, но преди това един месец съм се превърнал във водоноска”, каза Дико Милушев. По думите му, жителите на квартала са песимисти,  че обещаното след срещата между „ВиК Добрич” и Общината ще се изпълни.

„И предходните години е имало проблеми с водата, но вечерта към  21 часа е идвала”, сподели той.

Изпълнителният директор на “ВиК Добрич” АД Тодор Гикински обясни, че от два месеца дружеството работи по проблема и заяви пред протестиращите, че до месец ще бъдат положени два нови водопровода за нормализиране на водоподаването в квартала. Според него, това ще реши проблема с водоснабдяването в квартала.

Посочи, че основното заради което няма вода в квартала са кражбите на питейна течност.

„Не съм тук защото нямам вода, а защото подкрепям тези хора”, заяви областният и общински лидер на БСП Мая Димитрова.

Стана ясно, че общинските съветници ще инициират извънредна сесия на Общинския съвет по проблемите на водоснабдяването. Тодор Гикински заяви готовност да участва в извънредната сесия на Общинския съвет.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *