Водещи новини - дясно Общество Шабла

Кулинарно шоу „Кметът може И да готви“ в Шабла

В кулинарно шоу  „Кметът може И да готви“ ще участват кметовете на Шабла Мариян Жечев и на побратимения полски град Терешин. по време на тазгодишното издание на Празника на плодородието в Шабла.

Той ще се проведе на 15 септември. Ще започне в 9 часа с изложба-базар на гълъби, кокошки и други декоративни птици.

Десетки килограми свинско месо и зеленчуци пък ще поеме тиганът на кулинаря Ути Бъчваров по време на кулинарното му шоу от 13 до 16 часа.

Програмата на празника включва още изпълнение на Духов оркестър при народно читалище „Зора1894“ – гр. Шабла от 14,45 часа, което ще бъде последвано от благословение на празника от отец Павел.

В програмата ще се включат и най-малките от детска градина„Дора Габе“.

Най-едрите зеленчуци, които са отгледали, ще представят градинарите от община Шабла по време на Празника на плодородието. Ще бъдат отличени производителите на най-едри зеленчуци: лук, морков, тиква, диня, грозде, картоф, домат, капия и др.; най-добре аранжиран щанд; най-богат щанд; най-вкусни местни и национални ястия; най-характерен обреден хляб.

Специално жури, под председателството на Ути Бъчваров, ще отличи победителите, а община Шабла ще връчи парични награди и грамоти.

Празникът ще приключи с изпълнения на фолклорни групи и танцови състави от област Добрич и концерт на фолклорен оркестър „Канарите“ с ръководител Атанас Стоев.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *