Водещи новини - дясно Крими

Дилъри на дрога от Добрич и Каварна заловиха при спецакция на полицията

Двама дилъри на дрога са заловени при мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на наркоразпространението в Добрич и Каварна, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Тя е проведена на 30 и 31 август от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Добрич и полицейските управления в Добрич и Каварна.

В двора на средно училище „Стефан Караджа” в Каварна е заловен 24-годишният познайник на полицията А.А. в момент на продажба на амфетамин.

При претърсване в жилището му са открити 10 грама амфетамин, 1 грам марихуана и таблетка метаамфетамин.

При продължаване на полицейските действия, около един часа след полунощ, след разпространение на наркотични вещества в района на дискотека „Звезда“ в град Добрич е задържан Г. Г. от град Добрич.

При извършено претърсване в гараж, ползван от мъжа са открити 20 грама марихуана, 30 грама метаамфетамин – пико, електронни везни, пистолет и специализирана литература за отглеждане на марихуана.

По двата случая са образувани досъдебни производства. Каварненецът е с мярка за неотклонение „подписка”, докато дилърът от Добрич е с „Парична гаранция“.