Водещи новини - дясно Образование

Безплатен курс по програмиране ще има в Добрич за трета година

За трета поредна година в Добрич ще има  безплатен курс по програмиране, организиран от Софтуерния университет СофтУни.

Такива курсове ще се проведат в 36 български града от октомври 2018 г. По този начин отново ще бъде даден шанс на хиляди млади българи от отдалечени кътчета на страната да се докоснат до програмирането и да се запалят по технологиите, без да плащат, смело, практично и под надзора на вдъхновяващи инструктори.

Курсът е насочен към напълно начинаещи, без предварителни знания или опит. Могат да се обучават ученици (след 4 клас), студенти, работещи, безработни, дори пенсионери – няма ограничения. Единственото изискване е да имат желание да положат труд и усърдие.

Инструкторите са опитни с програмирането и с добри преподавателски умения, които с отдаденост ще помогнат на участниците да разберат учебния материал и да решат задачите от упражненията, да се подготвят за изпитите и да развият алгоритмично мислене.

Безплатният курс “Programming Basics” за навлизане в програмирането обхваща   запознаване с програмирането, езика за програмиране и средата за разработка, работа с променливи, данни и операции върху тях, конзолен вход и изход, извършване на изчисления, проверки и алгоритми с проверки, повторения на действия (цикли), писане на програмна логика чрез комбиниране на проверки и цикли, решаване на задачи по програмиране, измисляне на алгоритми, използване на подпрограми (функции/методи), подготовка за практически изпит.

Ще се изучават езиците за програмиране C#, Java и Python – според мястото на провеждане и избраната учебна група.

Инициативата се провежда за трета поредна година и е най-мащабното в България практическо запалване на младежи по усвояване на програмиране, софтуерни технологии и дигитални умения.

Обученията по градовете започват от 6 октомври 2018 г. (събота), едновременно във всички 36 града. Курсът продължава 2 месеца, всяка събота, и завършва с приемен изпит за СофтУни, където започва сериозното обучение за професия “софтуерен инженер”.

Желаещите да се запишат могат да го направят на сайта на СофтУни: https://softuni.bg/apply. Крайният срок за записване е 27 септември.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *