Спорт

Силно начало на Международната бридж ваканция “Приморско клуб 2018”

32 двойки от България и Полша взеха участие в старта на увертюрния двойков турнир от 11-а Международна бридж ваканция “Приморско клуб 2018”, започнала вчера в прекрасното ваканционно селище в град Приморско, предаде Стефан Георгиев – организатор на събитието.

Категорични победители в турнира станаха известните бридж майстори Анна Лекова/София/ и Емилиян Гогев/Кюстендил/ ,следвани от Йордан Йорданов/Силистра/ и Антон Антонов/Плевен/ и Велина Костова/София/ и Диляна Стоянова/Търговище/.

Над 300 любители на най-интелектуалния спорт предстои да вземат участие в турнирите на бридж ваканцията, като най-атрактивната част от нея е тренировъчния младежки лагер, който ще събере 80 млади таланти от цялата страна и в рамките на 3 дни те ще направят анализ на наученото през годината.

Състезателната част продължава днес от 16 часа с открит двойков турнир на “импове”. В четвъртък и петък по същото време са двете сесии на главния двойков турнир, в който ще се включат над 100 участника. В петък от 13 часа е турнира за смесени двойки, а в събота и неделя от 11 часа започват мачовете на най-зрелищният турнир – отборния, където участниците ще са над 150.

Организаторите на събитието от спортен клуб”Дама купа” отново са осигурили безплатен вход за всички зрители и канят любителите на бриджа от цялата страна, да се насладят на играта на най-добрите български майстори, до края на тази седмица.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *