Водещи новини Крими

13-годишно момче падна в пропаст, пожарникари го спасиха

13-годишно момче падна в 5-метрова пропаст и бе извадено от екип от ПБЗН – Добрич, съобщи директорът на Регионалната дирекция в Добрич, комисар Дарин Димитров.

Инцидентът е станал по ул. „Тодор Каблешков” – улицата, която излиза близо до скейт парка в Градския парк и под която има дълбока пропаст. 13-годишното момче се катерело по едно дърво, изведнъж стъпило на сух клон и полетяло в пропастта. „За щастие, то не е паднало долу, а в единия й край – на около 5 метра дълбочина”, обясни комисар Димитров. Самото място се е превърнало в нерегламентирано сметище – има изхвърлени клони, сухи треви, бетонни плочки, отпадъци от желязо. Повърхността е доста хлъзгава и достъпът е труден. Момчето паднало върху бетонни греди.

След подаден сигнал на тел. 112 от съсед, който чул стенещото дете, на място пристигнали линейка, полиция, пожарна. С 13-годишното момче е имало и други деца. Две от тях успели по някакъв начин да слязат долу, но не могли да го извадят. Пожарникарите разчистили терена, сглобили няколко стълби и успели да слязат при пострадалото момче. Поставили му на място шина, тъй като имало съмнения за счупен крак, а пожарникарят Стефан Митев, с помощта на другите си колеги, изнесъл детето на гърба си.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.