Водещи новини Спорт

Алекс Петров от Добрич – първи на кръг на националния джет ски шампионат

15-годишният Александър Петров от Добрич стана първи в третия кръг на националния джет ски шампионат за купа “Тера Кредит Поморие”. Младежът се състезава редом с мъжете, като спечели първо място е в клас Runabout Expert Stock.

Над 30 състезатели от България, Румъния и Гърция участваха в третия кръг на националния джет ски шампионат. Надпреварата на южния плаж в Поморие през уикенда даде много отговори за временното класиране в първенството. С атрактивни масови стартове и мощен рев на супер подготвените машини морето закипя, а публиката имаше възможност да наблюдава изключително зрелище.
Трасето бе подготвено по стандартите на Световния шампионат в Тайланд с два коридора и дължина от 800 метра за всяка обиколка. Състезанието бе в четири гонки, две в събота и две в неделя.

Алекс е от Добрич и живее в Австрия, той избра да се състезава от името на България.

Семейството му изказва благодарности на спонсорите на Алекс – „Никос”, „REMIN”, Изида, ПAТО, „Златодара”, „Тафчи”,както и на спонсорите на състезанието “Тера Кредит Поморие”.

През последните месеци Алекс постигна много добри резултати на провелия се в края на юни на язовир Кърджали Балкански шампионат по джет ски. Алекс Петров от Добрич с призови места на Балканския джет ски шампионат.

На провелия се на 14 и 15 юли European Jet Ski Cup 2018 Serbia той спечели безапелационно две първи места в два различни класа със седнал джет, редом с мъжете, и второ място на прав джет.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *