Балчик Водещи новини - дясно Култура Регионални - начална

Хореограф от Украйна спечели голямата награда на „Българско наследство“

Танцовият състав „Извор“ от с. Чийшия (Болградски район) с ръководител Георги Радов спечели голямата награда на журито за танцово изкуство, което бе в състав: председател – Георги Джилянов и членове – проф. Благомир Папазов и Илияна Димитрова. Ансамбълът категорично спечели и публиката, съобщиха организаторите на фестивала.

Не може да бъде открито интервю в интернет с Георги Радов, който е отдал живота си да разпространява българската култура в Украйна, хореографът има над 130 ученици и две групи в училище, които обучава на български фолклорни танци, казва, че няма да говори на украински, а на руски, след това преминава на български, и с усмивка споделя,че второто му име също е Георгиев, а пък ако имаме деца за учене на танци, ще дойде, а и моми за даване ако имаме, пак ще дойде…

Хореографът твърди, че в живота трябва да има тръпка, ама истинска. Казва, че е горд, че е българин, заради топлината, която чувства в сърцето си. През 1996 се озовава във Варна на Гергьовден, помни стихотворението на поканата си, рецитира го.

Георги Радов получи големия плакет за педагогическа дейност на МФ „Българско наследство“.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.