Храна и напитки

“Текс Мекс” – ресторант с мексиканска душа в Албена (снимки)

Царевица, боб, такос, буритос, тортили, чили кон карне, люти чушки…За какво Ви напомня това? За Мексико, разбира се. Знаете ли, че там отглеждат и използват в кухнята си повече от 80 вида люти чушки, че Мексико, родината на авокадото и какаото, е подарила на света шоколада? Знаете ли, че още през 2010 година мексиканската кухня е оценена от ЮНЕСКО за шедьовър на световното нематериално културно наследство? Знаете ли, че ако се намирате във ваканционно селище Албена и след плажа Ви се иска да похапнете нещо различно, то може да опитате екзотичната мексиканска кухня в ресторант „Текс – Мекс“, който се намира в началото на пешеходната алея.

Продуктите, които се използват са автентични –  от Мексико. Колоритните мариачи също са мексиканци. Облечени в традиционни костюми музикантите са истинска атракция и създават невероятно настроение. Шеф-готвач Василка Иванова от 11 години води на кулинарно пътешествие гостите.

В началото започнала плахо. Съвсем логично, защото за нея всичко това било непознато – рецептите, подправките, готварските техники. Увереност добива, когато разбира, че няма да е сама в това предизвикателство.

До нея застава мексиканецът Луис Монтеро де Палма. Той повече от 30 години е в България. Женен е за българка. Ана Монтеро е художничка, изучавала тайните и мистичните следи на мексиканските цивилизации и по-специално на маите. Тя е живяла в Мексико, където успява да осъществи директен контакт с тази толкова прочута и интересна култура от полуостров Юкатан. Нейни картини допълват автентичната атмосфера на мексиканския ресторант.

 

Работното време на „Текс – Мекс“ е от 10:00 до  23:00 часа. За резервации се обаждайте на управителя Николинка Николова. Телефонът за връзка е 0885 853 262.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *