Водещи новини - дясно Крими

Заловиха 6-годишен джебчия в Балчик

Момче на 6 години и момиче на 15 г. от Горна Оряховица са автори на два грабежа на портфейли за един ден в Балчик, съобщават от полицията. На 22 август, около 14:00 часа е извършена кражба на портфейл с намиращите се в него лични документи и вещи и сумата от 840 лева. Установено е, че в магазин за хранителни стоки, находящ се в град Балчик, неизвестен извършител е отнел портфейла от владението на 69-годишна жена от град Балчик.

На 22 август, около 11:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на портфейл с намиращите се в него лични документи и вещи и сумата от 160 лева. Установено е, че в книжарница, находяща се в град Балчик, неизвестен извършител е отнел портфейла от владението на 46-годишна жена от град Балчик.

От проведените незабавни оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служителите на РУ МВР Балчик е установено, че извършителите на двете деяния са малолетният С.Д. (6 г.) и непълнолетната Д.С. (15 г.), и двамата от град Горна Оряховица. Нанесените материални щети са възстановени на двете тъжителки. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че 15-годишното момиче е осъждано за същото престъпление. Работата по двата случая продължава в условията на досъдебно производство по описа на РУ Балчик.

ОД МВР Добрич напомня на гражданите да не оставят, вещите си без надзор и да не носят голяма сума пари на едно място, с цел да се предпазят от кражби.

 

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *