Образование

Втора поредна година лятно училище за кандидат-първолаците от Крушари

За втора поредна година за бъдещите първокласници от с.Крушари е организирано лятно училище. Петнадесет малчугани ежедневно посещават организираните по проект „Подкрепено детско развитие” занимания. Чрез интерактивни игри, разходки, спортни дейности, ателиета за детско творчество, децата, на които предстои да постъпят наесен  в първи клас, надграждат умения и навици, придобити в предучилищния етап на обучение. За обучителните модули са ангажирани педагог  и медиатор, като в част от ежедневните дейности са привлечени и родителите на децата, посещаващи лятното училище.

Дейността „Допълнителна педагогическа подкрепа за повишаване на училищната готовност на децата за равен старт в училище” се реализира по проект „Подкрепено детско развитие”, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и определено показва положителен ефект върху плавното преминаване на децата от детската градина в училище.

На 31 август изпълнението на проекта ще приключи с общо тържество, в което ще се включат малчуганите, техните родители и екипът на комплекса за подкрепено детско развитие.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *